МИСЪЛ НА СЕДМИЦАТА

МИСЪЛ НА СЕДМИЦАТА: " СМЕХЪТ Е СЛЪНЦЕТО, КОЕТО ПРОПЪЖДА ЗИМАТА ОТ ЛИЦЕТО НА ЧОВЕК ."

ВИКТОР ЮГО




ПЕСЕН НА СЕДМИЦАТА:

http//vbox7.if;/play.5796adGd



петък, 14 декември 2012 г.

ГР."БРАТЧЕ И СЕСТРИЧЕ" - ИЗРАБОТВАНЕ НА КОЛЕДНИ ИГРАЧКИ

Партньори в проект -  на 5 и 15
  Гимназисти от клуб "Да успеем заедно" с ръководител г-жа Мариана Йорданова  в Професионална гимназия по селско стопанство и хранителни технологии в град Шумен вече втора година работят по ПРОЕКТ УСПЕХ BG051PO001-4.2.05„Да направим училището привлекателно за младите хора” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Участвайки в проекта те осмислят свободното си време и повишават мотивацията си за участие в образователно-възпитателния процес, съобразно техните интереси и потребности. В клуба се организират дейности, създадаващи условия за интелектуално и личностно развитие на ученика, а училищният живот се обогатява с нови форми на овладяване на знания и изяви на учениците и техните общности.
 На 13.12.2012 г. учениците посетиха децата от  ДГ №25 "Братя Грим", град Шумен с любезното съдействие на г-жа Цветанова - директор на детското заведение, г-жа Пенева и г-жа Макариева. Гимназистите намериха в лицето на децата от група "Братче и сестриче" партньори за реализирането на своите идеи, което допринеса коледното настроение да се удвои. В продължения на няколко занятия, в клуба се изработиха коледни играчки, 3D елха от хартия, снежен човек и Дядо Коледа, за всяко дете, които трябваше да се довършат с помощта на малките помощници. Резултатът беше очевиден - усмивки грейнали по всички лицата.  Независимо от възрастта, на 5 или на 15 години, децата усетиха вниманието и обичта на другите.
 Всички ние се обедихме, че и най-малкият жест на внимание ни прави щастливи. Наближават Коледните и новогодишни празници, нека всички бъдем добри и покажем на близките си колко е хубаво да сме заедно. 
Весели празници!

Няма коментари:

Публикуване на коментар